kommentarsbollar

Satu sa att hon saknat såna här bollar bakom kommentarräknarna som jag förr i tiden erbjöd här på Bonbon. Nu är de tillbaka! I tre olika nyanser av gråskala. Bara att välja er favorit och kopiera in koden i sektionen för "rubriktext" eller "sidhuvudstext" i Stilbyggaren. (Mer info om den i Ratatas egna FAQ.)


1. DIMMA

Ljusljus variant för den diskretaste minimalisten. Aningen mörkare under muspekaren — tillräckligt för att utläsa siffran i alla fall.

FÖRHANDSTITT:

KLIPP & KLISTRA: 


2. ASKA

Mitt emellan och alldeles lagom för den stilsäkra funktionalisten. Mörknar en aning under muspekaren.

FÖRHANDSTITT:

KLIPP & KLISTRA: 


3. KOL

Skarpt blyertsgrått för den grafiska esteten. Helt svart när du för muspekaren över.

FÖRHANDSTITT:

KLIPP & KLISTRA: 


P.S. Har ni redan tagit bort pratbubblorna kring kommentarerna som följer med automatiskt på Ratata så kan ni radera den kodsnutten, endast den i detta inlägg behövs.

09.02.2017 kl. 09:33

förfrågningar?

Såg att Bonbon dök upp på Ratatas startsida så nu trillar besökare in som guldvaskare i Klondike på 1800-talet! Nåja, det var kanske att ta i. Wikipedia tillrättavisar mig med uppgifterna att miljoner människor reste ditåt och några hundratusen nådde fram. Viss överdrift, alltså, men bara viss. Roligt oavsett, att ni hittar hit.

Hur som helst så tänkte jag därmed passa på att be er om hjälp, eftersom det visat sig att jag stött på lite bekymmer med att komma igång på riktigt. Det är nämligen så länge sen jag regelbundet använt mig av Ratatas tjänster att jag inte längre har någon större koll på vilka detaljer i layouten det är som en helst skulle vilja ändra på. Rum mellan inläggen? Typsnittsstorlekar? Berätta gärna! Så kan jag kanske hjälpa er att fixa det. 

Annat jag tänkt dela med mig av är grafik, d.v.s. bakgrundsbilder, texturer och sådant. Kanske också simpla manualer för små bildredigeringsknep och sånt. Har ni önskemål inom även denna genre så får ni återigen gärna berätta!

08.02.2017 kl. 11:56

fy (prat)bubblan

För länge sedan var det en fågel (Koltrast) som viskade i mitt öra om att Ratatas pratbubblor kring siffran som anger inläggens kommentarsantal inte alltid är så önskvärda. Om ni vill bli av med dem så kan ni kopiera in följande kodsnutt i er sektion för "rubriktext" eller "sidhuvudstext" i Stilbyggaren. (Mer info om den i Ratatas egna FAQ.)

KLIPP & KLISTRA:

05.02.2017 kl. 11:15

hallå-listan


Bloggtorka? Skrivkramp? Inget särskilt att rapportera? Känns det som att det kunde vara dags att göra en liten mellanpresentation för dina läsare? Är du annars bara uttråkad och sysslolös? Här, ta en frågelista vetja!

KLIPP & KLISTRA: 

P.S. Om ni fyller i frågelistan, posta gärna länk till ert inlägg i kommentarerna! 

04.02.2017 kl. 15:04

blandgodis


Hallå där goda internauter! Jag vet inte om ni minns mig, eller den här bloggen, men en tid så brukade jag posta grafik och koder här, specifikt för bloggarna på ratata.fi. Det här var främst för ungefär fem, sex år sedan, innan Ratatas verktyg uppdaterades och lät en trixa med layouten lika mycket som dess efterträdare gör. I.o.m. den uppgraderingen bleknade såklart behovet av en sådan hjälpnisse och det är ju bara bra! Likväl, fortfarande leker jag ibland med tanken på att ta denna plats i bruk igen, och detta ska ett försök eller två återigen ges. Bonbon blir något annorlunda i utformning och innanmäte denna gång, men fortfarande en påse blandade karameller. Jag bjuder, så kom gärna förbi igen!

04.02.2017 kl. 13:23

Här hittar du grafikkarameller, fyllningspraliner och annat smått & gott till din blogg, helt gratis enligt traditionell finlandssvensk talko-anda. Varsågoda!

 linnea p.

Kategorier

Senaste kommentarer

09.02, 21:52kommentarsbollar av Satu
08.02, 16:51fy (prat)bubblan av Satu
08.02, 16:17förfrågningar? av Vertalen
08.02, 14:44förfrågningar? av E