förfrågningar?

Publicerad 08.02.2017 kl. 11:56

Såg att Bonbon dök upp på Ratatas startsida så nu trillar besökare in som guldvaskare i Klondike på 1800-talet! Nåja, det var kanske att ta i. Wikipedia tillrättavisar mig med uppgifterna att miljoner människor reste ditåt och några hundratusen nådde fram. Viss överdrift, alltså, men bara viss. Roligt oavsett, att ni hittar hit.

Hur som helst så tänkte jag därmed passa på att be er om hjälp, eftersom det visat sig att jag stött på lite bekymmer med att komma igång på riktigt. Det är nämligen så länge sen jag regelbundet använt mig av Ratatas tjänster att jag inte längre har någon större koll på vilka detaljer i layouten det är som en helst skulle vilja ändra på. Rum mellan inläggen? Typsnittsstorlekar? Berätta gärna! Så kan jag kanske hjälpa er att fixa det. 

Annat jag tänkt dela med mig av är grafik, d.v.s. bakgrundsbilder, texturer och sådant. Kanske också simpla manualer för små bildredigeringsknep och sånt. Har ni önskemål inom även denna genre så får ni återigen gärna berätta!

Kommentarer (5)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:
jag skulle älska möjligheten till bredare inläggsspalter och en vågrät meny ovanför inläggen, men under banner så man kan ha flikar där istället för i sidomenyn.
miilo08.02.17 kl. 13:00
Bredare inläggsspalt går definitivt att fixa så koder för det lovar jag att kommer inom en snar framtid, men vad det gäller menyn måste jag kolla upp lite vad det finns för möjligheter (om några) innan jag vågar uttala mig! :)
08.02.17 17:45
Åh härligt med en sån här blogg :) Hur ändrade du kommentarsbubblan?
Daniela08.02.17 kl. 13:33
Tack! :) Här finns en kod som tar bort kommentarsbubblan: http://bonbon.ratata.fi/blogg/article-48112-414440 , hur den ersätts av något annat kommer i ett annat senare inlägg!
08.02.17 17:47
Kanske är jag bara dålig med datorer, kanske är denna grej svår. Hur kan jag ha små bilder bredvid varandra utan att göra dem till ett kollage? Så som många har på Nouw.
E08.02.17 kl. 14:44
Jag skulle säga att det nog är lite krångligt om det inte är inbyggt i bloggverktygets funktioner. Men det är absolut möjligt! Ska sätta detta bakom örat och göra en manual nån dag.
08.02.17 17:49
Inkscape är ett extremt bra progam till bakgrundsbilder, texturer osv :)
Vertalen08.02.17 kl. 16:17
Helt obekant för mig. Tack för tipset!
08.02.17 17:49
Lite fler variationer på fonter för rubriker vore najs om det är möjligt? Supernajs att du är tillbaka!
fia linnéa emelie08.02.17 kl. 17:43
Det är alltid lite knepigt med typsnitt på webben, men då tycker jag att Google Fonts som Ratata använder sig av ändå har ett brett utbud. Något som däremot känns lite hämmande i det fältet är att det saknas valmöjligheter vad det gäller formatering, liksom, kan inte välja om texten ska vara fet eller kursiv eller kanske bara i versaler et.c. Och SÅNT går absolut att enkelt ställa in med CSS-koder så ett sådant inlägg ska jag knåpa ihop! :)
08.02.17 17:52

Här hittar du grafikkarameller, fyllningspraliner och annat smått & gott till din blogg, helt gratis enligt traditionell finlandssvensk talko-anda. Varsågoda!

 linnea p.

Kategorier

Senaste kommentarer

09.02, 21:52kommentarsbollar av Satu
08.02, 16:51fy (prat)bubblan av Satu
08.02, 16:17förfrågningar? av Vertalen
08.02, 14:44förfrågningar? av E